Livet med särskilt begåvade barn

Hur vet man att man har ett särskilt begåvat barn? Och vad har det ens för betydelse? Heter det förresten inte särbegåvade barn? Och vad är i så fall skillnaden?

Detta och lite till avhandlas i podden Life with kids, avsnitt 104 ”Särskilt begåvade barn”. Avsnittet spelades in i mitt vardagsrum den 22 oktober 2018 och riktas till både föräldrar och pedagoger. För det är viktigt att förskola och skola förstår vilken kamp med Jante det innebär för föräldrar att hävda att barnet kan vara särbegåvat. Det är också viktigt att förstå den särskilda utmaning det innebär att vara förälder till ett barn som tillhör en kognitiv minoritet. En sådan annolundahet hos ett barn kan bara utvecklas positivt om alla hjälps åt – både hem och förskola/skola. Hjälpen heter kunskap.

Du kan börja med Life with kids för att få kunskap om livet med särskilt begåvade barn!

 

Life with kids görs av föräldrarna och entreprenörerna Anna, Lina, Helena och Fanny. Förutom podden, erbjuder de dagliga texter med ny forskning, beprövade tips, råd från andra föräldrar för att stärka både mammor och pappor i sin föräldraroll.

 

 Kategorier:Arkiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: