”Begåva” – podden om hög begåvning och lärandebehov

Nu finns podden ”Begåva” – en podd om högbegåvade barn och deras lärandebehov. Tillsammans med inbjudna gäster undersöker podden det svåra begreppet begåvning och skolans förutsättningar att möta särskilt begåvade barn.

Podden klipps och administreras av Carola Ahlsson, verksam i näringslivet som förändringskonsult. Carola har tidigare drivit HSP-podden, där hon intervjuat en rad intressanta gäster om högkänslighet. I ”Begåva” är jag Carolas samtalspartner och representerar den beprövade erfarenhet som svenska skolan ska bygga på.

I första avsnittet ”Vilka är vi och varför gör vi den här podden?” berättar vi mer om vilka vi är och våra respektive relationer till temat hög eller särskild begåvning.

Poddens första gäst är Ulrika Rosengren, utredare vid Skolinspektionen och ansvarig för rapporten ”Stimulerande undervisning för elever som ligger långt fram i sin kunskapsutveckling” (2022-11-22). Ulrika ger en intressant inblick i Skolinspektionens granskningsarbete samt i fem skolors vinnande koncept när det gäller utmaning och stimulans för elever som behöver nå längre.Kategorier:Arkiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: