Pedagogiskt ABC för särskilt begåvade elever

Boken består av samlad forskning om nödvändiga insatser för särskilt begåvade elever, tillsammans med praktikfall, elevberättelser, föräldraröster och lärarerfarenheter. Pedagogiskt ABC ger konkreta förslag på acceleration, berikning och coachning att pröva både i det enskilda klassrummet och på skolnivå.

Läs ett utdrag ur boken här:

I boken beskrivs aktuell forskning och ges en mängd verktyg för att upptäcka och pedagogiskt bemöta särskilt begåvade elever. Läsaren får följa flera exempel i det utmanande arbetet med särbegåvade elever, bland annat finns en berättelse om hur en flicka genom radikalacceleration klarar grundskolan på endast fyra år. Pedagogiskt ABC för särskilt begåvade elever är mycket bra och välskriven.


Therese Nordholm, BTJ-häftet nr 18, 2022.

Mycket välskriven och informativ bok om särskild begåvning. Oavsett kunskapsnivå inom området innan rekommenderar jag den här boken mycket varmt till ALLA lärare, förskolelärare psykologer, kuratorer, socionomer etc och även till föräldrar som vill förkovra sig. […] Det är lätt att ta till sig de lager av kunskaper som finns här. Dessutom sätts de i praktisk handling då många konkreta råd och tips ges. […] Därför hoppas jag innerligt att det ska finnas minst ett ex av denna bok på ALLA skolor, förskolor, BUP- och BUM-mottagningar etc. För barnens, tonåringarnas och Sveriges framtids skull!

Utdrag ur längre recension på Bokus

Läs mer om boken på Gothia Kompetens:

Köp boken här:

Gothia Kompetens.

Bokus

Adlibris

Akademibokhandeln



Kategorier:Artiklar, Böcker

Etiketter:,

Lämna ett svar

Upptäck mer från Mona Liljedahl

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa