Begåvningens baksida – dokumentär på SVT

I dokumentären ”Begåvningens baksida” (2023-04-01) berättar två särskilt begåvade unga, Anton och Mika, om deras respektive skolgång som präglats av allvarlig understimulans. Anton medverkar även i boken ”Pedagogiskt ABC för särskilt begåvade elever” (2022), där han beskriver systematiska brister i skolans sätt att möta elever med särskild begåvning (och andra).

Dokumentären är journalisten Lovisa Dehlins examensarbete på journalisthögskolan. Lovisa ville undersöka vad särskild begåvning handlar om och hur det kan påverka elever att inte få den utbildning som de har rätt till. Medverkar gör även Ulrika Lundqvist, enhetschef på Skolverket, samt jag själv.

Se inslag om dokumentären på Lokala nyheter Stockholm (2023-04-03), där även Lovisa berättar mer om temat.Kategorier:Arkiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: