Elevhälsan och särskild begåvning

Tidskriften Elevhälsas första nummer år 2022 har temat särskilt begåvade elever.

Skolans elevhälsoteam utgör en avgörande resurs i skolan, om de har kunskap om särskild begåvning. Inte minst behövs deras stöd till lärare och eleverna själva. Därför har Tidskriften Elevhälsa intervjuat avgörande medlemmar av elevhälsoteam, såsom specialpedagog Marie Jonsson, skolkurator Lina Eriksson och skolsköterskan Sandra Carlqvist, som jag själv haft förmånen att arbeta med.

I en artikel berättar även den extrembegåvade eleven Lanny Thåström om skolans modiga beslut att radikalaccelerera henne samt om de insatser som fick det hela att fungera.

I numret intervjuas även forskaren Mara Westling Allodi och representanter för Lugnets skola, som är en navskola för särskild begåvning i Stockholm. Flera artiklar kräver inloggning medan några är öppna, bland annat reportaget om navskolan, en intervju med psykolog Johanna Stålnacke samt en intervju med mig. Klicka på bilderna för att komma till artiklarna.

Tidskriften Elevhälsa ges ut av Gotahia Kompetens.Kategorier:Arkiv

1 svar

Trackbacks

  1. Skolinspektionens rapport om stimulerande undervisning för elever som ligger långt fram i sin kunskapsutveckling – Mona Liljedahl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: