Om särbegåvade elever i Tv4 Nyhetsmorgon

 

Mona Liljedahl i Tv4:s morgonsoffa tillsammans Med Jenny och Lanny Thåström.

Söndagen 11 juni 2017 handlade Tv4 Nyhetsmorgon om särbegåvning. Mona Liljedahl gästade soffan tillsammans med Jenny Thåström och hennes åttaåriga dotter Lanny för att berätta vad som händer om särbegåvade elever inte upptäcks.

Mona Liljedahl om att särbegåvning är en rättvisefråga så länge det är upp till föräldrarna att själva kämpa för sina barns rätt till undervisning.

Lanny är en av alla särbegåvade elever som längtade intensivt att börja skolan men sen mådde så dåligt att hon grät sig till sömns. Redan i förskoleklass hade Lanny klarat nationella provet i matte åk 6, och hon hade länge läst böcker och skrivit egna berättelser, nu senast en bok om Linn – en vanlig men ändå ovanlig tjej. 

Lanny är underbar, busig och fnissig åttaåring med en ovanligt hög intelligens. Här med Mona på Tv4.

Som tur är har Lanny en mamma som kämpat för hennes rätt till undervisning! Men alla särbegåvade elever har inte en förälder som förstår och som orkar kämpa. Därför är det viktigt att skolan har kunskap och förmåga att upptäcka de här barnen. Och det är därför boken Särskilt begåvade elever – Pedagogens utmaning och möjlighet  har kommit till.

 Kategorier:Arkiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: