Länkar till sidor om särskilt begåvade barn/särbegåvade

Mensa GCP

https://www.mensa.se/_/vad-vi-gor/gcp

För att förbättra situationen för de barn och unga som visar drag av särbegåvning har Mensa Sverige sitt GCP, Gifted Children Programme. Informationen på denna sida riktar sig både till dig som själv är särbegåvad och till dig som är förälder, lärare eller på annat sätt kommer i kontakt med dessa barn och unga.

Mattetalanger

http://mattetalanger.ncm.gu.se

Vi måste få upp ögonen för våra talangfulla elever, se deras stora potential och stimulera dem att utveckla sina förmågor så långt det går. Då växer dessa individer inte bara ämnesmässigt utan även på det personliga planet. De inspirerar och lyfter även sina klasskamrater. Om vi tillåter dem, har de också förmågan att bidra till nya vägar i samhällsutvecklingen.

Begåvade barn

http://www.begavadebarn.nu

Den här sidan handlar om begåvade, ibland kallade särskilt begåvade, barn. Den vänder sig till föräldrar, lärare, psykologer och andra intresserade. Jag är psykolog och mitt mål är att tillhandahålla sållad och strukturerad information, och att vägleda till de bästa källorna inom området.Kategorier:Arkiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: