Om extrembegåvade elever i tidningen Barnläkaren

Svenska barnläkarföreningens medlemstidning Barnläkaren nr 3 2019 har temat elevhälsa.

Elevhälsa är ett brett begrepp som innefattar i princip allt som angår elevers mående, växande och lärande. Till vardags kallas också elevhälsoteamet just för ”elevhälsan”, i vilket jag själv ingår. ”Elevhälsan” arbetar kompetens- och professionsövergripande för att bättre synliggöra och stötta elevers behov. Med flera olika glasögon ser man mer.

Därför är det en glädje att medverka i ett forum för barn- och skolläkare för att berätta om den extrema utmaningen med extremt begåvade elevers hälsa. Fel undervisningmiljö riskerar nämligen både social isolering, inbromsad socioemotionell utveckling och försämrat självförtroende hos dessa elever. En ren katastrof för elever som inte vill något annat än att lära sig och utvecklas.

Läs hela artikeln Extremt begåvade elever – en extrem utmaning på sidan 24-25.

I övriga artiklar berättas att var sjätte elev upplever skolan som bortkastad tid, att sömnsvårigheter, nedstämdhet, irritation och nervositet har  fördubblats för tonårsflickor och att små barn som sitter mycket vid skärm utvecklar sämre motorik och får mindre empatisk träning. Och mycket, mycket mer.

Tidningen Barnläkaren nr 3 2019



Kategorier:Artiklar

Etiketter:, ,

Lämna ett svar

Upptäck mer från Mona Liljedahl

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa